Tips inför flytt och magasinering

Som experter på förvaringsutrymmen vill vi dela med oss av våra erfarenheter som vi byggt tillsammans med er våra kunder. Bra att tänka på inför förvaringen:

  1. Använd bra lådor - tänk på att inte packa dina lådor för tungt. Använd helst nya kartonger som inte tagit stryk av tidigare flyttar. Undvik att ställa ner kartonger på marken om det är blött ute.
  2. Försök fylla alla lådor ordentligt utan att varje låda blir för tung. Paketera allt ömtåligt så att det inte riskerar att gå sönder.
  3. Använd bubbelplast, papper, filtar och andra material som hjälper dig att packa in stötkänsliga saker. Det kan också vara bra att märka lådan med "ömtåligt".
  4. Numrera dina lådor och upprätta ett register över vad som finns i varje låda. Detta kan hjälpa dig och spara mycket tid om det går några månader innan ska hitta något i en låda du glömt vad den innehöll. Använd en märkpenna.
  5. Organisera ditt förråd smart - placera de saker som du använder ofta närmast dörren så dem är lättillgängliga. Kan även vara en hjälp att spara en korridor i mitten så du kommer åt dina saker längst in.
  6. Använd höjden maximalt - utnyttja ditt utrymme till max genom att stapla uppåt, tänk på att placera de tyngsta sakerna underst och de lättare ovanpå för bästa stabilitet.
  7. Skrymmande möbler - om möjligt skruva isär möbler. Ta loss ben, skivor eller andra delar.
  8. Var rädd om din kropp när du flyttar och bär tungt. Tänk även på att du inte bör lyfta alltför tunga saker när du är ensam. Ta gärna hjälp av en person till om möjlighet finns.

Har du frågor?

Kontakta oss så hjälper vi dig med att boka det förråd som passar dig och just dina behov bäst?

(Säkerhetskoden är texten i den gråa rutan.)